Fotsoneterapi - NNH

 

 

Fotsoneterapi er basert på et system av soner i føttene som gjenspeiler kroppens forskjellige organer og deler. Ved sykdom eller ubalanse/svakhet i et organ vil det være en ømfindtlig fortykkelse i underhuden i den korresponderende sonen i foten. Ved å behandle disse sonene/punktene med massasje vil kroppen via nervesystemet søke balanse og forbedret sirkulasjon.

Soneterapi har som behandlingsform røtter helt tilbake til 2330 f. Kr og er basert på et helhetlig prinisipp, ECIWO som betyr at ” hver lille del av oss inneholder informasjon om resten av kroppen”

Erfaring  viser at under behandling med fotsone utvider blodkarene seg, og ved å øke blodtilstrømmingen til vevsområdene og utskillingsorganer (som lunge, lever, nyre, tarm og lymfe)vil vi hjelpe organene å jobbe mer effektivt .Samtidig renses det ut avfall og giftstoffer fra kroppen.

Teknikken jeg bruker heter Ersdalsmetoden og er utviklet av Charles Ersdal (1935-1995),- en spesialisert metode som bygger på mange års klinisk forskning.

Hvem kan ha nytte av fotsonebehandling?

Fordi fotsone først og fremst fremmer pasientens selhevbredende prosesser, så har soneterapi et bredt virkningsområde. Ved plager som sirkulasjonsproblemer, rygg/nakke- plager, luftveisplager, ubalanser i mage/tarm , stress, søvnproblemer etc. er fotsone en ofte anvendt metode til økt helbred.     

Behandlingen egner seg veldig godt i kombinasjon med andre metoder som akupunktur, homøpati, bioresonnans,  kinesologi etc. 

Hvor ofte bør man gå til fotsonebehanding.

Vanligvis vil det lønne seg å ta behandling 1 gang i uken i 3-4 uker ved de fleste plager for deretter å utvide intervallene etter hvert som allmenntilstanden forbedrer seg.  (Mange kommer gjerne til vedlikeholdstimer innimellom slik at kroppen opprettholder en god sirkulasjon og fortsatt god helse.)

Hva kan jeg forvente etter en behandling.

Mange kan kjenne forskjellige symptomer i kroppen etter en behandling og dette er et tegn på at kroppen er i ferd med å rense ut avfallstoffer og at kroppens selvhelbredende system jobber. Man kan f.eks få kraftigere lukt og farge på urin og avføring, økt svetteutskillelse, økt slimdannelse,diare,  tretthet og lettere og (forbigående) forverring av eksisterende eller gamle plager. Alt dette er normalt og symptomene varierer veldig fra person til person. Som regel vil disse gå over etter 1-3 dager.

Etter en behandling er det viktig å slappe av slik at kroppen får jobbet effektivt med å gjøre det den skal, rense ut og søke balanse i kroppen. Å drikke mye vann vil lette denne prosessen. Unngå helst kaffe og alkohol i timene etter behandlingen.

 

http://www.nnh.no/
Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon

Ingunn E. Melbye 40228621/ iemelbye(krøllalfa)gmail.com

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...

 

Helhets og Soneterapi